skip_main skip_menu skip_search

Wystarczy zalać wodą

Żywność liofilizowana strona 2 od 2

Proces liofilizowania pozwala utrwalić żywność przy zachowaniu jej wartości energetycznej i jednocześnie zmniejszyć jej objętość i masę oraz wydłużyć termin spożycia. Jedzenie liofilizowane wystarczy zalać gorącą wodą i odstawić na kilka minut. W ten sposób możemy w łatwy sposób przygotować sobie pełnowartościowy posiłek w trudnych warunkach. Na przykład liofilizowane dania Tactical Foodpack są pakowane w termozgrzewalne opakowania, które można wielokrotnie otworzyć i zamknąć, a później, w odpowiedniej chwili, podgrzać.
Czytaj więcej

Uzyskaj odpowiedź

Napisz do nas

Pavel L

Pavel Macura Wsparcie techniczne

Dzwoń +48 512 089 378, Pn.–pt.: 8–16 godz.

Pisz info@balistas.pl

Zadaj pytanie

Liofilizowane dania - wystarczyć zalać wodą

Liofilizacja, czyli swoisty sposób suszenia żywności, została odkryta już przez rdzenne ludy Ameryki kilkaset lat temu. Liofilizowane dania są idealnym sposobem do szybkiego przygotowania posiłku na wyprawach. Sposób przygotowania może różnić się w zależności od konkretnego dania, niemniej najczęściej wystarczy zawartość zalać gorącą wodą i odstawić na kilka minut. Swoją popularność uzyskały dzięki swojej praktyczności, gdyż nic nie ważą, zabierają minimum miejsca i nie wymagają dużego zaangażowania. Pomimo tego są bogate w składniki odżywcze i zapewniają pełnowartościowy posiłek. Na pewno warto zwrócić uwagę na dania czeskich firm Adventure menu oraz Adventure food.

Ostatnio odwiedzane produkty

+48 512 089 378 Pn.–pt.: 8–16 godz. Zadaj pytanie